Hvordan skrive argumenterende tekst

100 % tilfredshetsgaranti

Skriv argumenterende tekster som får frem hva du mener.

En argumenterende tekst, eller en diskurs, er en tekst der man presenterer ulike sider ved en sak og veier argumenter for og mot. Det er viktig at man bruker tid på lage en god struktur i den argumenterende teksten, slik at alt kommer klart og tydelig frem, og man bør prøve så godt man kan å se saken fra forskjellige synsvinkler og ståsteder. En god argumenterende tekst har gjerne en artikkelstruktur, der man fanger leseren med en god overskrift, presenterer hva det handler om i en innledning, veier for og motargumenter i en hoveddel, og en avslutning som konkluderer hva hoveddelen handler om, der man også bør presentere sin egen mening klart og tydelig.

Hvordan skrive argumenterende tekst – struktur og form

Overskriften bør være kort, konsis, fengende og saklig. Vær forsiktig med å bruke en ironisk innfallsvinkel i overskriften, da ironi ofte ikke er like lett å få frem skriftlig som muntlig. Det kan være lurt å vente til man er ferdig med teksten før man skriver overskriften, siden teksten kan bli annerledes enn man på forhånd hadde antatt. Erfarne forfattere kan gjerne fortelle at tekster lever sitt eget liv, og aldri blir helt slik man hadde planlagt. Innledningen skal fenge leseren, så det kan være lurt å være direkte og kortfattet, og presentere hva man skal diskutere ganske så umiddelbart. Fortell hva det er snakk om, og bakgrunnen for diskusjonen, for eksempel et tidligere debattinnlegg fra en meningsmotstander. i Hoveddelen skal man presentere fakta, fortelle hvordan man har oppfattet bakgrunnen for diskusjonen, og veie argumenter for og imot. Strukturmessig kan det lønne seg å begynne med det man anser som viktigst, før man tar for seg det mindre viktige, alt etter viktighetsgrad. Avslutningen eller konklusjonen bør gjenta hovedpoengene i artikkelen, og så få frem klart og tydelig hva man selv mener om saken. Husk at man gjerne husker det siste man leser best, så bruk god tid på denne delen, selv om den ordmessig gjerne er mye kortere enn de andre delene.

Få gode argumenterende tekster skrevet for deg.

Man kan lære seg hvordan skrive argumenterende tekst, men det er ikke alltid at det er den beste måten å bruke tiden sin hvis man selger varer eller tjenester på nett. Vi hos Copypanthers har lang erfaring i å skrive argumenterende artikler som plukkes opp av søkemotorer som Google og Bing, og ved å overlate skrivingen til våre erfarne frilansforfattere, kan du bruke din tid og energi på andre ting som du selv kan gjøre mer effektivt. Vi garanterer at du blir 100% fornøyd, og kan stille med daglige leveranser av bloggposter, produktbeskrivelser og annet innhold til ditt nettsted. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud i dag, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan til å øke trafikken til ditt nettsted.

Contact us now!