Fang leseren!

Hva gjør en panter? Jo den jakter og fanger sitt bytte. Vi Copypanthers er eksperter på å ”fange” lesere med skreddersydde artikler til forskjellige formål. Vi vet hvordan skrive artikkel! Alle artikler må være velskrevet, engasjerende og informative. Du må justere innholdet til trykte medier eller nettet, for å fange leserens oppmerksomhet. Starten på artikkelen, lokkematen til ditt bytte, må utformes for å gi leseren lyst til å lese videre. Innholdet må være underholdende og føles viktig, og gjerne ha en ny eller spesiell vinkling. Vi kan ikke skrive på samme måte for alle typer media. Ser vi for eksempel i aviser eller bøker så leser vi som regel, mens vi på nettet skumleser eller titter raskt etter info om noe vi er interessert i. Hva skal til for at vi klikker og åpner en link for mer info eller trykker på kjøp-knappen?

På sporet av en god artikkel

De potensielle kundene eller leserne gjør et søk i for eksempel Bing eller Google og er også på jakt etter noe, de ønsker informasjon eller å kjøpe noe. Når vi sniffer et bra spor i søkeresultatet må vi vurdere om dette er et bra spor til det vi leter etter, og om det vil bli en god fangst? Du må vite hemmeligheten til hvordan skrive artikkel for å vise det folk søker etter i søkeresultatet på en lett tilgjengelig måte. Sultne pantere kaster ikke bort tiden når de jakter, og det gjør vi ikke på nettet heller. Vi finner det vi leter etter enkelt og kjapt. En nettside får ikke mange sekunders oppmerksomhet når vi vurderer om den er nyttig eller ikke, oppmerksomheten blir raskt flyttet til neste treff om det ikke er god brukervennlighet og bra innhold. Da må vi vite hvordan skrive artikkel for bruk på nettet, man må tenke motsatt og levere de viktigste poengene først. Leseren klikker seg kun videre om man har klart å fange oppmerksomheten, det beskrives ofte som en motsatt pyramide. Innholdet må være enkelt og lett forståelig og enkelt å skumlese gjennom slik at leseren kan vurdere om han skal gå videre på sporet eller prøve det neste.

Skriv for målgruppen og formålet

Overskriften i din artikkel må kommunisere hva artikkelen handler om, og også bilder må kommunisere formålet med artikkelen, du må vite hvordan skrive artikkel. Overskriftene for avsnittene må reflektere de viktigste poengene, for å holde leseren på ”sporet” så de ønsker ”byttet” som finnes på vår side. Hvordan skrive artikkel om det du brenner for å selge? Skriv på en måte som forteller det leseren vil vite. Husk at leserne ikke alltid leser startsiden først, sørg for relevante linker og husk hvordan skrive artikkel for din målgruppe. Om du er skribent som leter etter råd, tips eller kanskje jobb, eller din bedrift trenger hjelp til hvordan skrive artikkel eller utforming av web-content-services ta kontakt med oss i Copypanthers.

Contact us now!