Tips og triks for søkemotoroptimalisering

Ethvert nettsted som vil øke besøkstrafikken, enten det er en blogg som tjener penger på annonsering eller en nettbutikk som tjener penger på salg av varer eller tjenester, har nytte av noen gode SEO tips. Det er viktig å tenke over hvordan innholdet og tekstene oppfattes av søkemotorer som Google og Bing, og hvordan søkemotorene vil ranke det på en liste over treff når noen søker etter det bloggen handler om eller det nettbutikken selger. Dette kalles søkemotoroptimalisering, eller SEO (Search Engine Optimalization). Et godt SEO tips er å bruke Google Adwords og deres funksjon Keyword Planner til å finne ut hvilke nøkkelord folk søker på. Deretter bruker du disse nøkkelordene og relaterte nøkkelord strategisk i tekstene dine slik at tekstene blir registrert av Google. Og dermed så har man økt trafikken til sitt nettsted med noen enkle grep. Om man ønsker å synes bedre på sosiale nettverk, kan man for eksempel bruke Facebooks insight-funksjon til å se hvilke temaer som til enhver tid er populære, og bruke disse for å alltid være relevant.

Øk henvisningen med interne lenker

Et annet SEO tips er at søkemotorer plukker opp lenker som finnes til sidene. Hvis man administrerer flere nettsider, kan det derfor generere økt trafikk om man lenker mellom nettsidene, og det hjelper også at man linker internt mellom forskjellige sider på et nettsted. Hvis man for eksempel driver nettbutikk, er det et godt SEO tips å alltid passe på å lenke til relevant tilbehør fra produkttekstene til et hovedprodukt, og omvendt, lenke til produkter som tilbehøret passer sammen med fra tilbehøret sin produkttekst. Driver man blogg, kan man lenke til andre tidligere bloggposter som omhandler det samme temaet. Det er på den andre siden viktig å være relevant her, og ikke overdrive bruken, siden Google og andre søkemotorer har programmert inn metoder for å avdekke overdreven bruk av interne lenker. Vi har skrevet mer om hvordan du bruker interne og eksterne lenker.

Bruk html-formatering og metatagger.

Et av de viktigste SEO tips, er å bruke html, eller hypertext markup language. Det er et enkelt programmeringsspråk som brukes av alle nettlesere. Ved å bruke html for å markere hva som er hva i teksten, vil søkemotorenes datamaskiner forstå hva som er mer relevant, og ranke nettstedet bedre. I enhver tekst bør man inkludere en metaoverskrift og en metabeskrivelse, som ikke vil synes i teksten selv, men som vil bli plukket opp som det mest relevante for søkemotoren, og det er metabeskrivelsen som dukker opp når man får opp søkeresultater. Et viktig SEO tips er derfor å bruke de relevante nøkkelordene i både metaoverskriften og metabeskrivelsen. Men pass også på at metabeskrivelsen skal være leselig for et menneske. Metabeskrivelsen kan ikke være lenger enn 155 tegn så vær kortfattet og presis, og få ned nøyaktig hva det dreier seg om. Det kan være lurt å skrive metabeskrivelsen til slutt, siden tekster har en tendens til å forandre seg etterhvert som man skriver dem.

Contact us now!