Hvordan skriver man gode artikler?

En artikkel er en tekst som diskuterer et emne. Om det er en nyhetsartikkel som tar opp noe som har skjedd, eller en debattartikkel der man vil få frem meningene sine, er det enkelte små «regler» for hvordan man bør bygge opp artikkelen for å fange leserens interesse. Strukturen i en artikkel er enkel, med en innledning, en hoveddel og en avslutning. Å skrive artikkel er ikke alltid like morsomt, men hvis man holder seg til strukturen er det lett å bli ferdig.

Struktur for å skrive artikkel

Overskriften er det første leseren ser, og en fengende overskrift kan ha mye å si for om artikkelen blir lest eller forbigått i stillhet. En god overskrift er kortfattet og presis, og beskrivende for artikkelens innhold. Innledningen bør forklare hva det er snakk om, om det er et debattinnlegg bør man her fortelle hva eller hvem man debatterer mot, og hva slags meninger man tillegger debattmotstanderen. Er det en forklarende artikkel eller en nyhetsartikkel, bør man ta for seg de viktigste elementene allerede her. En god innledning skal sørge for å fenge leseren, beskrive hva artikkelen handler om, og er det et debattinnlegg bør man allerede her fortelle hva man mener. Hoveddelen skal diskutere temaet. Du bør begynne med det viktigste og mest betydelige først, for så å fortsette med de mindre viktige punktene nedover, med de minst viktige til slutt. I en debatterende artikkel bør man i hoveddelen diskutere både for- og motargumenter, og om man har en definitiv mening må denne skinne klart igjennom. Å skrive artikkel handler om å presentere flere sider av en sak, og hvis man bare holder seg til en side kan en informert leser gjerne tro at du som forfatter ikke sitter på nok informasjon. Avslutningen skal oppsummere hva man har skrevet om, og det er særlig her man bør være klar, konsis og tydelig på hva man mener. Det er jo det siste man leser man husker best. I tillegg til overskriften er kanskje avslutningen den delen som krever mest arbeid, selv om den er langt ifra så omfattende som hoveddelen. En god avslutning gjør at leseren skjønner hva man mener i mye større grad.

Lite tid? Vanskelig å skrive artikkel? Overlat det til oss!

Vi hos Copypanthers har lang erfaring i å skrive beskrivende og argumenterende artikler for ulike typer nettsteder. Tekstene er optimaliserte slik at dagens søkemotorer som Google og Bing skal finne dem og ranke dem høyere enn konkurrentene. Om du vil ha skrevet tekster som skal selge et produkt, en tjeneste eller artikler som skal generere trafikk til en blogg for å generere annonseinntekter, har vi mange frilansforfattere som kan gjøre jobben raskt og enkelt for deg. Å skrive artikkel er tidkrevende. Gjør som mange av våre fornøyde kunder, og ta kontakt i dag for et uforpliktende tilbud. Om du er en god artikkelforfatter, er vi i Copypanthers alltid på utkikk etter nye frilansskribenter.

Contact us now!